خبرنگاران تولید کاتدهای غنی از لیتیم برای ساخت باتری

به گزارش دَبی بلاگ، تهران- خبرنگاران- محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر پیروز به تولید کاتدهای غنی از لیتیم برای ساخت باتری های لیتیم-یون با چگالی انرژی بالا شدند.

خبرنگاران تولید کاتدهای غنی از لیتیم برای ساخت باتری

باتری لیتیوم یون یک باتری سبک، قابل شارژ و قوی است که در وسایل مختلف از تلفن همراه گرفته تا لپ تاپ و خودروهای برقی استفاده می شود.

جان ب گودایناف، استنلی ویتینگام و آکیرا یوشینو سه دانشمندی بودند که پیش از این در 9 اکتبر 2019 مصادف با 17 مهر 1398، به عنوان برندگان نوبل شیمی معرفی شدند. این سه دانشمند به دلیل فعالیت خود بر روی باتری های قابل شارژ که از آنها در وسایل الکترونیکی قابل حمل استفاده می شود، برنده جایزه نوبل شدند.

محدثه راستگوی دیلمی دانش آموخته گرایش شیمی کاربردی و مجری این طرح امروز سه شنبه گفت: استفاده بیش از حد از سوخت های فسیلی و نشر گازهای گلخانه ای به اتمسفر سبب شده کره زمین گرم یخ های قطبی آبی شوند تا توجه به روش ها و طراحی سیستم های نوین برای تولید و ذخیره سازی انرژی الکتریکی بیش از گذشته حائز اهمیت شود.

وی اضافه نمود: استفاده از انرژی های تجدیدپذیر مانند باد، خورشید، زیست توده و امواج دریا برای تولید انرژی الکتریکی مورد توجه قرار گرفته است. بر همین اساس طراحی یک سیستم قدرتمند که بتواند انرژی الکتریکی را ذخیره کند و در مکان و زمان مناسب عرضه شود، امکان این را فراهم می آورد که بسیاری از مسائل و نیازهای بشر در زمینه حمل و نقل، پزشکی، هوافضا و ارتباطات برطرف شود.

دانش آموخته دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه یکی از مهم ترین باتری هایی که به طور گسترده ای در زندگی روزمره بشر کاربرد دارند، باتری های شارژپذیر لیتیم-یون هستند، گفت: باتری های لیتیم-یون به علت چگالی انرژی بالای به طور گسترده ای در تجهیزات الکترونیکی قابل حمل مانند دوربین ها، تلفن های بی سیم، لپ تاپ ها و غیره مورد استفاده قرار می گیرند.

دیلمی ادامه داد: باتری های لیتیوم یون در تجهیزات الکتریکی، صنعت حمل و نقل مانند خودروهای الکتریکی هیبریدی کاربرد دارند و در شبکه های هوشمند نیز به منظور ذخیره سازی انرژی الکتریکی و جلوگیری از نوسانات برق از باتری های لیتیم-یون استفاده می شود.

وی اضافه نمود: بسیاری از محققان برای بهبود عملکرد باتری های لیتیم-یون، تحقیقات گسترده ای را بر روی الکترود کاتدی آنها انجام داده اند و تا به امروز نیز این تحقیقات ادامه دارد. به دلیل آنکه الکترود کاتدی یکی از کلیدی ترین اجزای باتری های لیتیم-یون است که نقش بسزایی را در عملکرد الکتروشیمیایی باتری های مذکور بویژه چگالی انرژی و توان آنها دارد.

این محقق دانشگاه امیرکبیر با بیان اینکه نزدیک به 25 درصد از قیمت باتری های لیتیم-یون را ترکیبات الکترود کاتدی تشکیل می دهند، گفت: معرفی ماده کاتدی با عملکرد الکتروشیمیایی خوب از جمله ظرفیت الکتروشیمیای زیاد، ولتاژ بالا، پایداری سیکلی زیاد، بازده کولمبی بالا و عملکرد سرعتی خوب و قیمت مناسب می تواند گامی موثر برای تولید باتری های لیتیم-یون برای کاربردهای تجاری باشد.

دیلمی گفت: تهیه کاتدهای غنی از لیتیم و ساخت باتری های لیتیم-یون آنها با موفقیت در مقیاس آزمایشگاهی اجرا شده است و امید است با حمایت بخش های دولتی و سازمانهای ذیربط تولید آنها را تا مرحله صنعتی پیش برود.

این تحقیقات در قالب خاتمه نامه دکتری محدثه راستگوی دیلمی، دانش آموخته گرایش شیمی کاربردی تحت عنوان تهیه و بررسی کاتدهای غنی از لیتیم برپایه اکسید لیتیم منگنز نیکل کبالت و پوشش های اکسید فلزی برای استفاده در باتری های لیتیم-یون اجرا شده است؛ نتایج این تحقیقات با راهنمایی دکتر مهران جوانبخت و دکتر حمید امیدوار از اعضای هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بدست آمده است.

پریها: پریها، اخبار، سرگرمی، ورزش، فال، پزشکی، سینما، هنر، گردشگری

مجله سرگرمی: مجله سرگرمی و تفریحی

منبع: ایرنا
انتشار: 1 شهریور 1400 بروزرسانی: 8 مهر 1400 گردآورنده: dabiblog.ir شناسه مطلب: 6689

به "خبرنگاران تولید کاتدهای غنی از لیتیم برای ساخت باتری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "خبرنگاران تولید کاتدهای غنی از لیتیم برای ساخت باتری"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید