غذاهای محلی، ظرفیت پنهان صنعت گردشگری

علاوه بر طبیعت زیبا و فوق العاده شهرهای مختلف ایران، غذاهای محلی نیز یکی از مولفه های اصلی در گردشگری به حساب می آیند که می توان با نگاه به این ظرفیت، رونق بیشتری به صنعت گردشگری ایران داد.

غذاهای محلی، ظرفیت پنهان صنعت گردشگری

وجود 2 هزار و 500 نوع غذای سنتی و صدها خوراکی از پتانسیل های صنعت غذا در کشورمان است، اما ایران در رکینگ دنیای 10 کشور مطرح در زمینه غذای حلال حضور ندارد.

محققان می گویند سهم غذا در صنعت گردشگری حدود 15 درصد است و هر گردشگر نزدیک به 150 تا 200 دلار صرف خرید غذا می نماید.

ایران در زمینه طبیعتگردی رتبه پنجم دنیا را بر اساس گزارشات سازمان های بین المللی دارد و هم اکنون 11 اقلیم از 13 اقلیم دنیا در کشور ایران است.

با وجود این ظرفیت ها اما آنالیز ها نشان می دهند به جای توجه به غذاهای محلی روز به روز بر تعداد مراکز فراوریی غذاهای خارجی و فست فودی اضافه می گردد و آنطور که باید غذاهای محلی نتواسته در ایجاد شغل و درآمد نقش چشمگیری درکشورمان داشته باشد.

همه می دانیم که غذاهای خارجی و فست فودی در کشورهای دیگر هم یافت می شوند و دنیاگردان به دنبال تجربه های خاص کشور مقصد هستند که برای موفقیت در جذب دنیاگردان توجه به این مقوله لازم است.

یک گردشگر با اشاره به هشدار کارشناسان درباره مصرف غذاهای فست فودی گفت: ارگانیک بودن، استفاده از مواد اولیه تازه و توجه به سلامت از ویژگی های غذاهای محلی در ایران است.

مجتبی حسینی اضافه کرد: افزون بر حفظ سلامت و درآمدزایی غذاهای محلی می تواند تجربه های تازه ای برای گردشگران ایجاد کند.

در این میان استان کهگیلویه و بویراحمد در کنار تنوع آب و هوایی برای گردشگری در چهار فصل، وجود 280 جاذبه طبیعی با داشتن ده ها غذای محلی می تواند می تواند بسترهای منحصربه فردی برای ایرانگردان و دنیاگردان ایجاد کند.

آش دوغ، شله ماشکی، شله بادامی، آش کارده، شله لیزک، آبگوشت، دنگو، نان بلوط و نان برکو از مهمترین غذاهای سنتی در کهگیلویه و بویراحمد است.

سبزی های معطر، برنج و روغن محلی، لبنیات، حبوبات، گوشت گوساله و مرغ محلی از مواد تشکیل دهنده غذاهای محلی در این استان است.

آجیل محلی، کشک، عسل، قره قورت، روغن محلی و عسل از جمله خوراکی های سنتی در این استان است.

یک گردشگر که برای سیاحت در مناطق آب و هوای یاسوج تابستانی به کهگیلویه و بویراحمد سفر نموده، می گوید: طعم و بوی غذاهای استان از جذابیت های به یادماندنی این خطه است که خاطرات خوبی برای گردشگران به یادگار می گذارد.

رویا محمدی با اشاره به اینکه خاطره صرف یک غذای محلی با سبزی های معطر سال ها در خاطر خانواده او باقیمانده گفت: غذا از جمله فاکتورهایی است که می تواند باعث جذب گردشگر به یک منطقه گردد.

یک پژوهشگر غذاهای سنتی در کهگیلویه و بویراحمد می گوید: این استان با وجود عشایر که اقدام به فراوری لبنیات محلی می نمایند و خوراکی های محلی جاذبه های فراوانی در سه وعده اصلی و میان وعده ها دارد.

عشرت عسکری اضافه کرد: کهگیلویه و بویراحمد با داشتن چندین نان محلی از جمله نان شل شلی، نان تیری، نان برکو، نان زیرچاله ظرفیت های خوبی برای پذیرایی از گردشگران در میان وعده ها و صبحانه دارد.

وی اضافه کرد: آجیل های محلی با ترکیبی از مویز، گندم برشته، کلخنگ، کنجد نیازمند بسته بندی های زیبا و تبلیغات برای معرفی به گردشگران است.

عشرت عسکری توضیح داد: دمپخت گوشتی، آبگوشت، آش ماست از دیگر غذاهای محلی کهگیلویه وبویراحمد است که برای وعده های اصلی سرو می گردد.

معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: آش ماست محلی با نام لبنی، غذای گبنه، آجیل سنتی،، کلگ و گوشت و دم پخت گوشتی از جمله غذاهای محلی استان بوده که در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

مسعود شفیعی تاکید نمود: ثبت ملی این تعداد غذا و خوراکی محلی در کهگیلویه و بویراحمد نشان دهنده ظرفیت های استان در صنعت غذاست.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: استفاده از فضای مجازی رویکرد این سازمان برای بهره وری بهتر از ظرفیت غذاهای محلی در رونق گردشگری است.

محمود باقری گفت: فضای مجازی ارزان ترین و سریع ترین راه حل در بخش گردشگری بوده که می تواند انتظارات مسافران برای رفاه و مردم جهت ایجاد شغل را تحقق بخشد.

وی توضیح داد: 12 استارتاپ در حوزه گردشگری در کهگیلویه و بویراحمد شناسایی شده و یکی از این استارتاپ ها بحث غذا و فودلاین ها است.

استان چهار فصل کهگیلویه و بویراحمد با داشتن چشمه ها و تفرجگاه های بکر، آبشارهای زیبا، رودخانه های خروشان همراه با مناظر بدیع گردشگری از مقاصد گردشگری مهم در جنوب کشور است.

دریاچه های طبیعی، پوشش جنگلی درختان سرسبز بلوط و رایحه خوش بوته های کوهساران، جلوه هایی از طبیعت سحرانگیز این استان است.

استان 720 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد در جنوب غربی ایران سالانه پذیرای افزون بر سه میلیون گردشگر است که صدها دنیاگرد هم در میان آن ها به چشم می خورند.

منبع: ایرنا

منبع: همگردی

به "غذاهای محلی، ظرفیت پنهان صنعت گردشگری" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "غذاهای محلی، ظرفیت پنهان صنعت گردشگری"

نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید